Захист прав споживачів: правовий формат

16 травня 2023 року відбулась зустріч студентів першого-другого курсу  спеціальності «Туризм» з регіональною представницею Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  Людмилою Непийвода.

Зустріч була приурочена актуальній тематиці «Захист прав споживачів», яка є складовою всіх професійних дисциплін навчально-освітнього циклу спеціальності  і основою взаємовідносин в сфері обслуговування.

Зі вступним словом виступила голова циклової комісії професійної та практичної підготовки «Туризм» Вольвин Е.М., котра відзначила особливу роль у побудові взаємовідносин споживач–виробник  (продавець) в туристичній галузі, в розумінні і правовому тлумаченні Закону України «Про захист прав споживачів».

Непийвода Людмила  у формі бесіди зі студентами розповіла про основні положення і засади Закону України «Про захист прав споживачів» , який регулює в правовому полі взаємовідносини між споживачем і виробником послуг чи товарів в усіх сферах . Наголосила на ролі споживача на туристичному ринку та  його праві на належну якість на туристичні послуги. Теоретичний матеріал поєднувала з практичними ситуаціями, які  розглядала і вирішувала в практичній площині.

Наприкінці зустрічі побажала студентам завжди знати і відстоювати свої конституційні права, також підтримувати цю позицію по відношенню до споживача , крім того, дотримуватися завжди в своїй роботі  професійних обов’язків і правових норм законодавства . 

Разом до перемоги!