Розширена нарада циклової комісії професійної та практичної підготовки зі спеціальності «Туризм і рекреація»

16 жовтня 2024 року відбулося розширене засідання циклової комісії професійної та практичної підготовки (спеціальність «Туризм і рекреація») за участі стейкхолдерів, яких представили: ТОВ «Фірма Надія» – керівник відділу по підбору персоналу Гільтайчук Н.М., Івано-Франківський обласний краєзнавчий музей – заступник директора Кузенко В.В., Паніотова В.І. – завідувачка науково-освітнім відділом обласного музею, також здобувачі третього курсу фахової передвищої освіти – Мережко С, Грабовська Н. Основна мета наради , що проходила в очному форматі , полягала в обговоренні питання моніторингу якості освітньо-професійної програми «Туризм» 2024р., яка формувалася з урахуванням сучасних тенденцій розвитку освітнього менеджменту, визначенням необхідних знань і компетенцій кваліфікованого фахівця туристичної галузі економіки.

Гарант освітньо-професійної програми Вольвин Е.М. акцентувала увагу учасників зустрічі на важливості співпраці групи забезпечення освітньої програми з роботодавцями та стейкхолдерами щодо покращення підготовки майбутніх фахівців з туризму і рекреації , для моніторингу якості організації освітнього процесу здобувачів фахової передвищої освіти.

Запрошені учасники  підкреслили важливість обговорення таких питань та врахування їх пропозицій щодо покращення освітньо-професійної програми. Зважаючи на те, що здобувачі освіти проходять виробничу практику на туристичних підприємствах стейкхолдерів, вони відзначили високий рівень теоретичної та практичної підготовки здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація». Окрім слів вдячності, викладацький склад і керівник практичної підготовки спеціальності «Туризм і рекреація» був нагороджений грамотами – подяками наших партнерів.

Педагогічні працівники  також взяли активну участь в обговоренні питання. Підкреслили актуальність і практичну складову освітньо-професійної програми, використання новітніх підходів та інструментів які забезпечують високу якість підготовки майбутніх працівників сфери обслуговування.

Усі висловлені думки та побажання буде враховано при оновленні освітньо-професійної програми «Туризм». Такий формат нарад є ефективним інструментом співпраці із стейкхолдерами та врахування побажань роботодавців для результативного працевлаштування наших випускників.