Державна атестація у студентів спеціальності “Туризм”

24 січня 2023 року студенти – випускники спеціальності «Туризм» завершили свій навчальний етап в Івано-Франківському фаховому коледжі,  пройшли державну атестацію і успішно склали державні іспити. 

Студенти показали успішні результати з навчальних дисциплін професійного циклу, також з іноземної мови (англійська)  і підтвердили високий рівень професійної підготовки фахівців туризму. Державна атестація проводилася в офлайн і онлайн ( для студентів, які проживають з 24 лютого 2022 р. закордоном) форматі, де  всі організаційні моменти були витримані і державні іспити проводилися згідно вимог чинного законодавства і Положення коледжу. На завершення, голова державної екзаменаційної комісії –  Вольвин Е.М. і члени державної комісії – викладачі Червінський А.І., Гушул Р.В. відзначили високий рівень теоретичної і практичної підготовки студентів, розповіли про можливості і перспективи які відкриває їм дана професія. Згадали і про особливості сучасного етапу життя нашої країни в умовах війни, виклики і ризики для української економіки і бізнесу сфери обслуговування. Відзначили у студентів  професійне і практичне розуміння ситуаційних завдань і проблем, які були моделюванням  реальних виробничих умов туристичної сфери, хороший рівень знань іноземної мови професійного спрямування. Відрадно, що в цьому випуску троє студентів ( Клим’к Уляна, Когуч Олеся, Розквас Жанна ) отримали диплом з відзнакою.  Також підкреслили комунікативність, вміння вирішувати нестандартні завдання, раціоналізм і об’єктивізм в судженнях, змобілізованість, стресостійкість і високий патріотичний дух студентів. Адже, саме ці риси: професіоналізм, розуміння реалій технологічного процесу, креативність ,  оперативність, самодисципліна, психологічна компетентність, патріотизм є основою професійної компетенції фахівця туризму.

Ми разом переможемо у цій війні, кожен на своєму фронті, і всі разом будемо відновлювати і відбудовувати  пріоритетну  галузь економіки України -туризм.

Разом до перемоги!