Тустань захоплююча

27 вересня – Всесвітній день туризму. З нагоди професійного свята, студенти четвертого курсу спеціальності “Туризм” відправилися в екскурсійну подорож в заповідник “Тустань”.

Сьогодні Тустань — це залишки давньоруського оборонного комплексу на скелях у Львівській області, що входить до складу однойменного історико-культурного заповідника . Одночасно Тустань є цікавою пам’яткою геології, а також унікальною історичною пам’яткою України.

Студенти мали змогу побачити залишки фортифікаційної споруди 1340 р., роздивитися цікаві наскельні малюнки і розписи, дізнатися про особливості зведення  і технологію будівництва фортеці, легенди і бувальщини про місцевих захисників, прогулятися скелями (восени краєвиди набувають особливого шарму в пурпурно-золотистій кольоровій гамі ), влаштувати пікнік у відпочинковій зоні, також отримати навички професійного екскурсійного супроводу від професіоналів – працівників заповідника. Інформативними з історії минулого краю стали відвідини  “Музею Тустані”, де використовувалися сучасні інтерактивні способи подання інформації . Ця туристична подорож підтвердила професійні компетенції студентів, адже тур «Тустань захоплююча»  був розроблений ,спланований і реалізований самостійно студентами. І найважливіше, подорож зблизила випускників і залишила приємні спогади і незабутні емоції в їх серцях назавжди.

Незважаючи на воєнні події в нашій країні ми , фахівці туристичної сфери , повинні тримати свій фронт; фронт популяризації неповторності і унікальності нашої країни і Українців як нації з давнім минулим і прогресивним майбутнім. Разом до перемоги!